Aantal Spelletjes : 9403 | Totaal Gespeeld : 20532441 | Online:
 

Hoe Werden Microtransacties Mainstream in Gaming?Bepaalde games zijn zo immens populair dat mensen er hun ziel en zaligheid in leggen. De namen die als eerste opkomen zijn gelijk die van de groten der aarde. Dit zijn games als Fortnite en League of Legends. Deze zijn ondertussen zo enorm groot dat er miljarden mee verdient worden. Zogenaamde microtransacties zijn hier een belangrijk onderdeel van. Maar wat zijn dit precies en waarom zijn het juist deze microtransacties die zo enorm bijdragen aan het immense succes van deze games? Je leest het hier!

Waarom microtransacties populair zijn in gamingIedereen die een spel als League of Legends of Fortnite wel eens heeft gespeeld zal weten hoe ontzettend meeslepend het kan zijn. Hier wordt door de makers uitermate slim gebruik van gemaakt. Het gevolg hiervan is dat de makers van deze games enorm veel geld verdienen. Niet zo gek, want er zijn honderden miljoenen mensen die deze spellen doen.Het echte geheim zit hem echter in de microtransacties. Deze kunnen door spelers gedaan worden voor allerlei redenen. Bijvoorbeeld om wapens te kopen of andere attributen die ze verder helpen in de game. Kort gezegd kan een speler van zo'n spel met microtransacties bepaalde virtuele aankopen doen die zullen helpen om verder te komen in het spel. Zoals je zult begrijpen doen spelers die helemaal in een dergelijk spel zitten dit maar al te graag. Bovendien zijn de kosten niet direct hoog omdat het om kleine bedragen gaat. Al kan dit natuurlijk wel oplopen als er steeds vaker stortingen worden gedaan.

Discussie rondom loot boxesBepaalde spellen bieden de mogelijkheid om met microtransacties aankopen te doen van zogenaamde loot boxes. Hierbij weet de gebruiker niet gelijk wat hierin zit en of deze er dus daadwerkelijk wat aan heeft. Er ontstond veel discussie rondom de aanbieders van deze spellen omdat bepaalde autoriteiten vonden dat het hierdoor meer een kansspel element toevoegt waardoor het teveel met gokken te maken had. Omdat voor casino's online in nederland en gokken andere regels gelden, werden de spellen verplicht om bepaalde aanpassingen te doen. Wanneer dit niet gebeurde volgden er boetes.


Wat de instanties die tegen de gang van zaken rond deze loot boxes inging vooral stak was dat dit niet is zoals deze microtransacties eigenlijk bedoeld zijn. Het is niet erg dat een speler de kans krijgt om verder te kopen, zeker wanneer dit is door zelf kleine betalingen te doen. Wanneer er echter een element in komt waardoor het op gokken gaat lijken, maakt dit het uiteraard anders. Daarom is dit nu zoveel mogelijk de kop ingedrukt. De discussie die hierop op aan het laden was werd dusdanig groot dat men zich bij de aanbieders genoodzaakt voelde om er iets mee te doen, om zo te voorkomen dat er veel spelers verloren zouden gaan.

De voordelen van microtransactiesVooral voor de ontwikkelaars van deze games zelf hebben microtransacties natuurlijk tal van voordelen. Het is een groot deel van wat deze zo populair maakt, en de voornaamste reden dat deze zoveel geld opleveren. Spelers beginnen vaak nog een tijd lang zonder betalingen te doen. Wanneer deze echter veel tijd in het spel hebben gestoken krijgen deze al snel het gevoel dat het zonde zou zijn om niet nog verder te gaan.Daarom wordt er gauw over de drempel van de eerste microtransactie heen gestapt. En eerlijk is eerlijk, het gaat los gezien over kleine bedragen. Omdat deze echter heel makkelijk te betalen zijn, vaak al met alleen een smartphone, is de stap om daarna verder te gaan makkelijk genomen. Dit zorgt ervoor dat gamers soms erg veel geld in bepaalde spellen stoppen, wat vooral te danken is aan de slimme tactiek die microtransacties eigenlijk is.